W krainie Tosi

W krainie Tosi

poniedziałek, 5 sierpnia 2013

kotleciki z cukinii

Na ogrodzie obrodziły mi cukinie. W tym roku ich nie sadziłam, same sobie przezimowały i się pojawiły. Sześć krzaków to dużo, więc staram się jak najwięcej rozdać i codziennie na obiad serwować. Ja cukinię uwielbiam, więc choć się jej najem w tym roku.








Tutaj podaję propozycję na kotleciki z cukinii - w wersji na dla mamy karmiącej. Cukinię należy dokładnie umyć i obrać ze skórki jeśli jest przerośnięta. Następnie ścieramy cukinię na tarce jarzynowej. Dodajemy do niej pokrojoną w kostkę paprykę, natkę pietruszki lub koperek, jajko, bułkę tartą. Wszystko mieszamy i smażymy na niewielkiej ilości oleju.







Wychodzą sobie takie oto kotleciki. Dziś proponuję je z młodymi ziemniakami i pomidorem. Smacznego!!!


4 komentarze:

  1. hmmm ciekawy przepis :)ja ostatnio smażyłam w cieście naleśnikowym, mniam również:)
    mama jadła na słodko a ja na ostro-z serem żółtym i ketchupem :) ile ludzi, tyle gustów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja zawsze robię w cieście naleśnikowym, ale
    spróbuję kiedyś zrobić tak jak Ty ! :)

    OdpowiedzUsuń